Jongeren Samana Oostham op uitstap naar Olen

Print
Jongeren Samana Oostham op uitstap naar Olen

Foto: Samana Oostham

Oostham

Ham - De jongeren van Samana Oostham hebben het radiomuseum in Olen bezocht en werden ondergedompeld in de geschiedenis van Olen.

Op 7 mei vertrokken we met 34 personen met de bus richting Olen waar we het radiomuseum hebben bezocht. We werden hier ontvangen met een tas koffie of thee en heel veel enthousiasme van de eigenaar. Twee gepassioneerde gidsen stonden ter onzer beschikking om ons wegwijs te maken in het ontstaan van de radiogolven en het ontstaan van de radio, fonografen, bandopnemers en platenspelers. Je kan hier ook nog terecht om eender welk toestel dat met radiogolven te maken heeft, te laten herstellen.
Na de rondleiding hebben we even de tijd genomen om een groepsfoto te maken.

We hadden ook een afspraak gemaakt met de gemeente Olen. Onder deskundige uitleg van enkele gidsen, die ons hebben verteld over de historiek van de pot met de drie oren en wat Keizer Karel daar allemaal heeft uitgestoken. Boeiende verhalen!

Na dit alles hebben we ook aan onze inwendige mens gedacht. De mensen van het Loo in Tessenderlo hebben ons uitstekend verwend met een lekkere croque monsieur en met enkele tassen koffie of thee.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio