Vijfde succesvolle schrijfactie op rij voor Amnestygroep Hasselt.

Print
Vijfde succesvolle schrijfactie op rij voor Amnestygroep Hasselt.

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - Amnesty International Hasselt hield op zaterdag 11 mei een 5de schrijfactie voor de Iraanse professor Ahmadreza Djalali. De actie vond plaats in de bibliotheek Dusart.

Professor Djalali zit al 3 jaar onterecht in een gevangenis in Iran. Hij is ter dood veroordeeld en werd gefolterd. Hij is ernstig ziek maar een adequate medische behandeling wordt hem ontzegd.
Amnesty International Hasselt heeft al 4 succesvolle schrijfacties voor prof Djalali georganiseerd. Op 11 mei stonden de leden in de bib Dusart. Ze kregen een ideale standplaats toegewezen nl vlak aan de inkomdeur. Ook nu weer vroegen ze de bezoekers van de bib om de petitie te tekenen en een steunkaartje te schrijven voor Vida, de vrouw van Djalali. Er werden maar liefst 261 handtekeningen verzameld en 96 kaartjes geschreven, wat een bijzonder mooi totaal van 357 oplevert. Bovendien waren heel veel bezoekers ronduit enthousiast over het feit dat mensen zich belangeloos inzetten voor de verdediging van professor Djalali en eveneens zijn echtgenote willen steunen.
Omdat het ’s anderendaags Moederdag was, werd de deelnemers een potlood of balpen aangeboden met het Amnesty-logo.
Amnestygroep Hasselt wil de bibliotheek hartelijk bedanken voor haar bereidwillige medewerking. Uiteraard worden ook alle mensen bedankt die de petitie hebben ondertekend en /of een kaartje schreven.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van Amnesty International Hasselt, bezoek dan de website www.amnesty-hasselt.be of neem een kijkje op www.facebook.com/AmnestyHasselt

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio