Aangeboden door Toerisme Kempen

© Toerisme Kempen

Spelen in het bos en mountainbiken door de duinen van Geel

Volop speelplezier voor jong en oud. Dat vind je in Geel, met een avontuurlijk speelbos voor de kleinsten en een spannende geocaching voor tieners en volwassenen. Of wil je liever het zand van de Kapucienenberg bedwingen, een stevige tocht door de duinen maken op de mountainbike en verpozen bij het kampvuur?

Spelen, dat kan groot en klein in Geel! Zo is het Speelbos Engels Kamp het summum voor jonge speelvogels. In deze voormalige Britse legerbasis mogen de kleine avonturiers naar hartenlust de platgereden paden verlaten. Ze kunnen er hun creativiteit botvieren met alles wat ze vinden in de natuur. Een kamp bouwen bijvoorbeeld! Het domein heeft nog meer in petto, want de oude spoorwegbeddingen in het bos zijn omgetoverd tot fraaie paden voor wandelaars en fietsers. En een vroegere treinloods vormt een inspirerend baken in het landschap. In de loods lees je meer over de boeiende geschiedenis van het Engels Kamp en op de picknickbanken ernaast is het heerlijk verpozen, terwijl de kleintjes hun hartje ophalen in het bos.

Ben je te vinden voor een zoektocht? Dan zijn de Geelse multi-geocaches vast iets voor jou. In ‘De Slag van Geel’, die wordt ‘uitgevochten’ op het terrein Engels Kamp, leer je meer over een van de hevigste en bloederigste veldslagen in ons landje op het einde van WO II. Jij bent, als lid van de elitetroepen, achter de Duitse frontlinie gedropt en moet zo snel mogelijk proberen twee opdrachten uit te voeren. Beantwoord gaandeweg alle vragen en vind zo stap voor stap alle puzzelstukjes in het spannende verhaal!

Duinen in de Kempen? Jawel, in Geel vind je metershoge zandduinen, Want na de laatste ijstijd creëerde het uitwaaiende zand van de Grote Nete zandige heuvels in het huidige Bel, een deelgemeente van Geel. En van die oeroude landduinen kun je ook vandaag nog ten volle genieten. Wandel- en mountainbikeroutes gidsen je over droge zandruggen, door uitgestrekte naaldbossen, langs vliegdennen en over fraaie heideterreintjes. De enorme duin Kapucienenberg, is de ideale plek om tot rust te komen in de natuur terwijl je kinderen ravotten in de speelzone.

Wil jij ook herinneringen maken in de Kempen?Ontdek hier meer! »