Onwaarschijnlijke ‘buzzer beater’ in NBA: immense ontlading nadat bal vier keer op ring botst in slotseconde van cruciale wedstrijd

Print

Toronto heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA. Portland deed hetzelfde in de Western Conference.

LEES OOK. De Kendrick Lamar look-a-like met reuzenhanden die “niets zegt”, maar de NBA domineert: “Hij is een killer”

Toronto haalde het in het zevende en laatste duel met 92-90 van Philadelphia. Kawhi Leonard besliste de partij met een onwaarschijnlijke ‘buzzer beater’. Het leer botste liefst vier keer op de ring alvorens hij door het net viel. Leonard schonk de Raptors daarmee de zege én de kwalificatie.

 

 

 

 

De 27-jarige All Star was met 41 punten dé figuur van de avond bij de thuisploeg. In het verliezende kamp kwam Joel Embiid tot 21 punten en 11 rebounds.

De Canadezen nemen het voor een plaats in de grote NBA-finale op tegen Milwaukee. De Bucks, de nummer één uit de reguliere competitie, klopten in hun tweede ronde Boston met 4-1. Voor Toronto wordt het pas de tweede Conferencefinale. In 2016 botsten ze op de Cleveland Cavaliers van LeBron James.

LEES OOK. Dertig jaar geleden maakte Michael Jordan het schot dat de NBA en de basketbalwereld voor altijd veranderde

Portland wordt uitdager van kampioen Golden State

In de Western Conference wordt Portland in de finale de uitdager van kampioen Golden State. De Trail Blazers trokken zondag in het zevende duel tegen Denver met 96-100 aan het langste eind. CJ McCollum scoorde 37 punten voor het bezoekende team. Bij de Nuggets eindigde Nikola Jokic met 29 punten (en 13 rebounds) achter zijn naam.

Voor Portland is het van 2000 geleden dat ze de Conferencefinale mochten spelen. In 1977 pakten de Trail Blazers hun enige titel.

Golden State, de kampioen van de voorbije twee jaar, zette eerder Houston opzij met 4-2.