Leerlingen Salvatorcollege toveren buurtrestaurant om in fleurig ijssalon

Print

Foto: Marie 's Hertogen

Hamont

Hamont-Achel - Op 9 mei werd het buurtrestaurant van Hamont-Lo omgetoverd tot een prachtig ijssalon door de leerlingen uit het vierde jaar STW van het Salvatorcollege in Hamont-Achel. In het kader van het project ‘iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal kregen zij de opdracht om een speciale editie van het buurtrestaurant op poten te zetten.

De leerlingen gingen enthousiast in op deze uitdaging. Ze kozen voor het thema ijssalon en hulden het buurtrestaurant in fleurige lentekleuren, bloemenvaasjes en lampionnen. Als nagerecht konden de bezoekers genieten van een ijsje gebaseerd op oma’s appeltaart: vanille-ijs met appelcrumble, chocoladesaus, slagroom en een gepersonaliseerd koekje. “Van mij mogen ze iedere maand terugkomen!”, klonk het bij de bezoekers.

Het zal niet de laatste keer zijn dat scholen samenwerken met buurtrestaurants in Noord-Limburg. Deze activiteiten kaderen namelijk in het project ‘Iedereen aan tafel’ van vzw de Biehal. Via dat project wil de Biehal een groter doelpubliek aanspreken door het concept van buurtrestaurants ruimer in te vullen. ‘Iedereen aan tafel’ wordt gesubsidieerd door Leader Kempen en Maasland en het Europese Landbouwfonds en loopt nog tot juni 2020.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio