23e minuut in Brugge - Genk is voor Julie Van Espen

Print
23e minuut in Brugge - Genk is voor Julie Van Espen

Foto: rr

Vanavond (18u) wordt in het Jan Breydelstadion het mogelijk beslissende titelduel tussen uittredend landskampioen Club Brugge en competitieleider Racing Genk op gang getrapt. De 23e minuut wordt Sterchele traditiegetrouw herdacht in Brugge. Vanavond gaat de aandacht ook naar Julie Van Espen.

VIDEO. Duizend supporters wuiven Genk-spelers uit

LEES OOK. Bij winst KRC Genk fuif in Rondpunt 26

Voor Genk is het de eerste matchbal die ze krijgen, met een vier op negen in de laatste drie wedstrijden zijn ze dankzij de voorsprong van zes punten op Club altijd zeker landskampioen - zelfs bij een perfect parcours van de West-Vlamingen.

Club speelt dan weer zijn laatste troefkaarten uit en is voor een volgepakt stadion verplicht te winnen. Bij een gelijkspel is er nog geen mathematische zekerheid, maar kan de vierde titel de Limburgers amper nog ontglippen. Bij een Brugse zege nadert de regerende kampioen echter tot op drie punten van Genk, dat zo toch wat meer onder druk zou komen te staan. Door de halvering van de punten en het extra halve punt dat Genk daardoor bijgekregen heeft, is bij een gelijke stand Club immers altijd in het voordeel.

“23e minuut voor Julie Van Espen”

Elke thuiswedstrijd van Club Brugge herdenken de supporters François Sterchele in de 23ste minuut, de spits die elf jaar geleden omkwam in een verkeersongeluk. Na het tragische overlijden van Julie Van Espen, wil blauw-zwart deze keer ook haar gedenken in dat applaus.

“De voorbije week leefde ook de volledige Club-familie mee met de familie en vrienden van Julie Van Espen”, klinkt het. “We vragen daarom om een extra luid applaus in de 23e minuut om naast François ook Julie te gedenken.”