Dimitri Van den Bergh laat overwinning uit handen glippen op European Darts Grand Prix

Print
Dimitri Van den Bergh laat overwinning uit handen glippen op European Darts Grand Prix

Foto: Photo News

Dimitri Van den Bergh (PDC 31) is zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde op het European Grand Prix dartstoernooi (PDC/ET 6/140.000 pond). In het Duitse Sindelfingen verloor de 24-jarige met nipte 6-5 cijfers van de Engelsman Ian White (PDC 12).

Vooral in het begin van de wedstrijd liet de Antwerpenaar het afweten. Zo nam White probleemloos een 3-0 voorsprong. Van den Bergh kwam op dat moment niet verder dan een gemiddelde van 75 per drie darts. ‘The Dream Maker’ begon aan de vierde leg met een 180 maximum worp, hij won met een 13-darter de leg. Van den Bergh ging op zijn elan verder en brak in leg vijf met een 12-darter en een 86 uitworp door de darts van White, waarna hij gelijk stelde. De vier volgende legs werden verdeeld. De elfde leg moest voor de beslissing zorgen. Daarin nam de tweevoudige jeugdwereldkampioen de beste start, waarbij hij dubbel twintig kreeg voorgeschoteld voor de overwinning. Van den Bergh faalde tot twee keer toe, waarna White dubbel twintig wegprikte voor een plaats in de derde ronde.

Van den Bergh wierp een gemiddelde van 95,14 per drie darts en lukte 45,45 procent van zijn uitworpen. White kwam uit op 93,38 per drie darts en 31,25 procent bij het uitwerpen.

Uitslag tweede ronde:

Ian White (Eng/12) - Dimitri Van den Bergh (Bel/31)6-5