COLUMN: Gezinsuitbreiding

Print
Maasmechelen - Lucien Hamers schrijft een column over het dagelijkse leven in Maasmechelen.

Gezinsuitbreiding

Momenteel zijn er in Vlaanderen nog altijd meer wolvenexperts dan wolven. Zotter kan het al bijna niet. Om niet zonder werk te vallen doen de experts nu hun beestige best om ons meer wolven te bezorgen. Eerst was er alleen Naya, later kwam daar August bij en samen zouden die twee nu al gezorgd hebben voor gezinsuitbreiding. Die kleine lieverdjes zullen waarschijnlijk niet Kwik, Kwek en Kwak genoemd worden. De gezinsuitbreiding leidde tot grote vreugde bij onze wolvenexperts, die zo stilaan kunnen dromen van een vaste benoeming aan de staat. Onze schapenboeren zijn niet zo blij met de gang van zaken, maar zo gaat dat nu eenmaal in een beschaafd land: wie minder goede bedoelingen heeft krijgt alle mogelijke bescherming, wie in het gareel loopt moet zwijgen en opdraaien voor de kosten. Wolven, vossen en marters worden beschermd, brave kippen en schapen mogen opgepeuzeld worden. Dezelfde regeling geldt ook voor de homo sapiens.
Een expert wist te vertellen dat Limburg slechts 18 wolven aan zou kunnen. Waar hij die wijsheid vandaan haalde, weet ik niet, ik ben dan ook geen wolvenexpert. Wat ik wel weet is dat het verkeerd gaat aflopen als ze die wolven maar laten “jungelen”. De schapen moeten achter een degelijke omheining gezet worden, de wolven hebben overal vrije doorgang. Het moet je dan ook niet verbazen als je achter een paar jaren een wolf onder je fiets krijgt als je vrolijk fluitend over de fietsersbrug door de Mechelse heide komt aangereden. Of dat een afstammeling van August je voor de voeten loopt als je iets wil gaan drinken aan ‘t Salamanderke. Waarschijnlijk krijgt baas Guido dan de goede raad van de experts om zijn terras met schrikdraad te omheinen. Hij zal dan misschien ook tot tachtig procent betoelaging krijgen, maar alleen voor het materiaal. Het werk kan hij misschien laten uitvoeren door die mannen van Natuur en Bos als die komen vergaderen.
Een goede raad voor August en zijn gevolg: blijf weg uit de buurt van ons wellnesscentrum, Connecterra of Center Parcs, want daar zouden wel eens invloedrijke mensen kunnen zitten die hun voeten vegen aan die bescherming.
Het is trouwens niet zeker dat de afstammelingen van August en Naya naar Maasmechelen durven uitwijken uit schrik dat ze hier Grijze Wolven tegen het lijf gaan lopen. Elk nadeel heb zijn voordeel, zou Cruyff zeggen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio