Welke kandidaten strijden op 26 mei voor zitje in het parlement?

Print
Hasselt -

Vanaf zaterdag 11 mei kan u een week lang kennismaken met de kandidaten die op 26 mei strijden voor een zitje in het Vlaams of federaal parlement.

Zeven partijen dingen naar uw stem op zondag 26 mei. In de aanloop naar die verkiezingen daagt uw krant de kandidaten uit die op een strijdplaats staan. Dat is een plaats waar – rekening houdend met het resultaat van de vorige verkiezingen – om gestreden zal moeten worden. Het is vandaag voor die veertien kandidaten nog niet zeker dat ze ook effectief verkozen raken en of ze een zetel in het Vlaamse halfrond of de Kamer mogen innemen. Dat hangt van het aantal lijst- en/of voorkeurstemmen af.

Vanaf zaterdag 11 mei stellen we u elke dag twee kandidaten voor. Waarom hebben ze die strijdplaats aanvaard? En als ze verkozen zijn, wat willen ze dan concreet voor Limburg doen in Brussel? Dat ontdekt u tot en met 18 mei in uw krant.

Op onze website kan u ook een video bekijken, waarin de kandidaten zichzelf voorstellen en letterlijk worden uitgedaagd. Ze mogen laten zien hoe hard ze willen strijden voor de partij en hun zetel, door op een elektronische boksbal te slaan. Die ranking kan u elke dag online volgen, op zaterdag weten we wie de grootste strijder is.

Welke kandidaten strijden op 26 mei voor zitje in het parlement?

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio