Brutale moord op regisseur van ‘Dallas’ en ‘Mission Impossible’ na meer dan 30 jaar opgelost

Print
Brutale moord op regisseur van ‘Dallas’ en ‘Mission Impossible’ na meer dan 30 jaar opgelost

Foto: AP

Amerikaanse speurders zijn erin geslaagd om bijna 34 jaar na datum de brutale moord op de bekende regisseur Barry Crane (57) op te lossen. Een verdachte werd opgepakt en heeft de feiten bekend.

De politie stond voor een mysterie toen Barry Crane op 5 juli 1985 in de garage van zijn huis in Hollywood door zijn huishoudhulp aangetroffen werd. De regisseur van onder meer Mission Impossible, Dallas, CHiPs, S.W.A.T. en Hawaii Five-O was gewurgd en doodgeknuppeld en vervolgens in beddengoed gewikkeld, maar door wie bleef al die jaren een groot vraagteken.

Dat veranderde toen in 2018 een speurder van de LAPD ervoor ijverde om het bewijsmateriaal in de ‘cold case’ opnieuw te laten onderzoeken. Dat leverde succes op: het gevonden DNA kwam overeen met dat van een 52-jarige man uit North Carolina. Edwin Hiatt bekende de moord intussen en is in verdenking gesteld voor moord.

Toen hij door de politie meegenomen werd uit zijn woning in North Carolina, duwde een lokale tv-zender een micro onder zijn neus. “Ik herinner me er niets meer van”, zei Hiatt. “Ik nam in die periode heel veel drugs. Het is best mogelijk dat ik de moord gepleegd heb. Alles is mogelijk.”

Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de verdachte en het slachtoffer, dat ook een begenadigd bridgespeler was.

Bekijk hier onze volledige tv-gids