Amnestygroep Hasselt houdt schrijfactie voor vrijlating van Ahmadreza Djalali

Print
Amnestygroep Hasselt houdt schrijfactie voor vrijlating van Ahmadreza Djalali

Foto: Ella Bormans

Diepenbeek - Gedurende het eerste semester van 2019 houdt Amnesty International Hasselt enkel schrijfacties voor de vrijlating van wetenschapper en professor Ahmadreza Djalali. Er waren al acties in de PXL, in de UHasselt campus Oude Gevangenis, tijdens het MOOOV-filmfestival in Genk. Op donderdag 9/05 stond de groep op de campus Diepenbeek van de UHasselt.

Professor Djalali zit al 3 jaar ten onrechte gevangen in Iran. Hij is ter dood veroordeeld, werd gefolterd, is zwaar ziek en krijgt niet de nodige medische verzorging. Met die boodschap spraken de leden van Amnesty International Hasselt de studenten aan in de agora van campus Diepenbeek. Enkele studenten hadden zich opgegeven om te helpen. Ook zij stonden met petitiebladen in de hand paraat om handtekeningen te verzamelen.
Het resultaat was verbluffend: op ongeveer 2,5u tijd werden maar liefst 433 handtekeningen verzameld. Een ongeëvenaard succes. Bovendien hebben 2 studentes gemeld dat ze volgend academiejaar heel waarschijnlijk een Amnestygroep UHasselt gaan oprichten.
Wie de activiteiten van Amnesty International Hasselt wil volgen of wie in de toekomst wil meehelpen bij zulke acties, kan zeker een kijkje nemen op de website www.amnesty-hasselt.be of op www.facebook.com/AmnestyHasselt

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio