© Bart Proost

© Bart Proost

© Bart Proost

© Bart Proost

© Bart Proost

© Bart Proost

© Bart Proost

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Limburgse stripauteurs lanceren bijzonder stripboek op internationaal festival Eindhoven

'Wat hebben een Kempense Lommelaar, een Oost-Vlaamse Tongerenaar en een West-Vlaamse Gentenaar met elkaar gemeen?'

Bart Proost

Het zou het begin van een klassieke cafémop kunnen zijn, maar het antwoord is verrassender. Deze drie Vlamingen delen een passie voor stripverhalen, voor geschiedenis èn voor Kaspar Hause', één van Duitslands grootste mysteries.

Tekenaar Bart Proost, inkleurder Criva (alias Chris Van Brussel) en scenarist Verhast (alias Stijn Verhaeghe) beten zich vast in dit geheimzinnige, historische onderwerp en verrassen met het stripboek ‘Kaspar Hauser: In het oog van de storm’.

Kaspar Hauser was een Duitse vondeling die leefde in het begin van de 19de eeuw en uitgroeide tot een van de grootste raadsels van zijn eeuw.

Dit bijzondere stripalbum staat helemaal 'in the picture' op het internationale stripfestival te Eindhoven (het Brabants Stripspektakel) dat doorgaat op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019. Daar zal dit gloednieuwe boek gelanceerd worden aan de stand van uitgeverij Saga Uitgaven. De drie auteurs zijn beide dagen aanwezig om hun strip te signeren. Bovendien zullen de bezoekers van het festival de knappe tentoonstelling over Kasper Hauser kunnen bewonderen. Deze expo krijgt namelijk een centrale plaats en vertelt het waargebeurde verhaal van Kaspar, maar werpt ook een blik op het creatieve proces achter dit album.

De lancering van dit album is tevens de start van een uitgebreide signeertournee. De auteurs zullen de komende tijd namelijk vele stripspeciaalzaken aandoen. Er zijn trouwens reeds contacten om dit album in 2020 ook op de Duitse markt te publiceren.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio