Mode

Louis Vuitton presenteert cruisecollectie op unieke locatie

Modehuis Louis Vuitton presenteerde woensdag zijn nieuwste cruisecollectie In New York en koos voor een wel heel unieke locatie. Plaats van afspraak was de futuristische design-terminal in de internationale luchthaven John F. Kennedy. Het is de eerste keer dat er een modeshow werd gehouden.
Print

Jarenlang was de terminal, die door de gerenommeerde architect Eero Saarinen in 1962 werd ontworpen, gesloten maar sinds kort geeft het onderdak aan een hotel. Nicolas Ghesquière, hoofdontwerper bij het Franse modehuis, was alvast in zijn nopjes met de locatie. “In de jaren negentig was ik een van de gelukkigen die in de terminal mocht aankomen”, zei hij in een interview met Elle. “Het is iets dat ik nooit zal vergeten. Deze plaats zat twintig jaar onder het stof maar is nu opnieuw tot leven gekomen.”

Komen en gaan

De locatie is niet toevallig gekozen. “De collectie staat in het teken van het gevoel hebben van weg te gaan en nadien weer terug te komen”, gaat hij verder. “Je laat iets van jezelf achter en komt met veel meer terug thuis.” Die filosofie sluit naadloos aan bij het DNA van het Franse modehuis dat oorspronkelijk als luxe koffermerk begon.

Niet te missen