Onduidelijkheid over dood van frontman ‘The Prodigy’: “Niet zeker dat hij zichzelf van het leven beroofde”

Print
Onduidelijkheid over dood van frontman ‘The Prodigy’: “Niet zeker dat hij zichzelf van het leven beroofde”

Foto: AP

Onduidelijkheid over de dood van Keith Flint (49), de frontman van muziekgroep ‘The Prodigy’. Uit het rapport van de lijkschouwer blijkt dat het niet zeker is dat de zanger zichzelf van het leven beroofde . Dat schrijft de Britse nieuwszender BBC.

“Onvoldoende bewijs”. Dat is de conclusie van lijkschouwer Caroline Beasley-Murray na het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak van Flint, die op 4 maart dood werd aangetroffen in zijn huis in het Britse Essex. Onmiddellijk werd gedacht aan een wanhoopsdaad en ook de politie had geen aanwijzingen dat het om een verdacht overlijden ging.

Ongeluk?

Twee maanden later is dat lang niet meer zeker. “We zullen nooit weten wat er op die dag in het hoofd van Flint omging”, zegt Beasley-Murray op de hoorzitting. “De zanger had cocaïne, pijnstillers en alcohol in zijn bloed maar om zelfdoding als doodsoorzaak op te geven, zou ik er zeker van moeten zijn dat Flint de wil had om uit het leven te stappen en vervolgens ook actie ondernam om dat te doen. Ik kan daar niet genoeg bewijs voor vinden.”

Ging het dan om een ongeluk? Ook daar is geen duidelijkheid over. “Liep het fout terwijl hij wat aan dollen was? Ook daar kan ik geen antwoord op geven. We zullen nooit weten wat er precies gebeurd is.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.