Vakantie

Natuurfenomeen tovert deze rivier om tot ‘vloeibare regenboog’

Print
Natuurfenomeen tovert deze rivier om tot ‘vloeibare regenboog’

Foto: Shutterstock

Colombia is een land dat toeristisch in de lift zit en indien nog veel mensen foto’s van de rivier Caño Cristales te zien zullen krijgen, zullen die bezoekersaantallen ongetwijfeld nog aandikken. De ‘vloeibare regenboog’ is dan ook bijzonder fotogeniek.

Van juni tot november doet zich in het nationale park van Serranía de la Macarena in de Colombiaanse provincie Meta een prachtig natuurfenomeen voor. De rivier Caño Cristales wordt dan een kleurrijke stroom met rood, geel, groen, blauw en zwart. De rivier draagt dan ook niet voor niets de bijnaam ‘vloeibare regenboog’ of ‘rivier van vijf kleuren’.

De kleuren duiken op in de maanden tussen juni en november, tussen het regenseizoen en het droge seizoen. De bodem van de rivier is dan bedekt met gele, groene, blauwe en voornamelijk rode planten. Het gaat om de macarenia clavigera, een plant die in snelstromend water groeit. Het is meteen ook de enige plaats ter wereld waar je dit fenomeen kunt spotten.

Trendy bestemming

Colombia is al een tijdje een trendy bestemming bij toeristen. Op tien jaar tijd ging het van 600.000 bezoekers in 2007 naar 4 miljoen in 2017. Terwijl het land vroeger een slechte reputatie met zich meedroeg door onder meer het bendegeweld en drugs, gaat het er tegenwoordig veel beter. En met dergelijke natuurpracht hoeft dat natuurlijk ook niet te verbazen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VAMOS POR COLOMBIA (@vamosporcolombia) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Travel Wings (@travelwingsagencia) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Travel around the world (@travel_and_discover_world) op

 

Niet te missen