Mathieu van der Poel herbegint donderdag in de Belgian Mountainbike Challenge

Print
Mathieu van der Poel herbegint donderdag in de Belgian Mountainbike Challenge

Foto: PHOTOPRESS.BE

Mathieu van der Poel herbegint donderdag zijn activiteiten op de mountainbike. Hij zal deelnemen aan de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd in La Roche-en-Ardenne. Dat schrijven de collega’s van de Nederlandse wielersite Wielerflits. Deze etappekoers wist Van der Poel in 2017 al op zijn naam te schrijven.

Klik hier voor onze digitale wielergids

De meerdaagse wedstrijd staat volledig in functie van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, op 17 mei in het Duitse Albstadt. Tussen de Belgian Mountainbike Challenge en de Duitse wereldbekerwedstrijd gaat Van der Poel ook nog één keer op de weg aan de slag. Puivelde Koerse op woensdag 15 mei wordt zijn eerste wegwedstrijd na zijn fenomenale zege in de Amstel Gold Race.

LEES OOK. Opa Raymond Poulidor verklaart het succes van kleinzoon Mathieu van der Poel: “Hij luistert naar niemand en neemt niets serieus”

De Belgian Mountainbike Challengeis noemt zichzelf de zwaarste mountainbike-wedstrijd van de BeNeLux. Ze begint donderdag 9 mei en eindigt zondag 12 mei. Na een korte proloog op donderdag staan er etappes van 80, 95 en 62 kilometer op het programma. De etappes vinden allemaal plaats in de omgeving van La Roche-en-Ardenne.