© ISOPIX

Komt er toch een ode aan prinses Diana? En hoe luxueus is de kliniek waar Meghan Markle beviel? Alle weetjes over de royal baby

Wie gokte dat de baby van prins Harry en Meghan Markle ‘Diana’ zou heten, heeft het mis. Het koppel

verwelkomde een zoontje op de wereld. Maar wordt het dan misschien Spencer, naar de familienaam van Lady Di? En wist je al dat de kleine jongen werd geboren in een uiterst luxueus ziekenhuis? Een overzicht van de nieuwste roddels en weetjes van de royal baby.

flb, vwh

Meghan Markle beviel maandag in de vroege ochtend van haar eerste kindje. Al glunderend mocht haar man prins Harry het nieuws aan de wereld vertellen dat het een zoontje is geworden. En dus kan nu opnieuw het giswerk over de naam van het jongetje van start gaan. Bookmakers zien de naam Spencer nu flink in populariteit toenemen.

Zelf kondigde Harry aan dat iedereen nog twee dagen geduld zou moeten hebben voor er een verdere mededeling zou worden gemaakt, maar daar wachten de bookmakers niet op. De top tien ziet er bij Ladbrokes voorlopig als volgt uit: Alexander, James, Arthur, Spencer, Albert, Edward, Philip, Oliver, Charles en Alfred. Spencer is bij alle gokkantoren aan een stevige opmars bezig. Het was de familienaam van Diana die voluit Diana Frances Spencer heette. Wordt het een eerbetoon aan zijn overleden mama?

© Photo News

Hint in aankondiging?

In elk geval zat al in de aankondiging van de geboorte een verwijzing naar haar. Geheel volgens protocol was daarin namelijk te lezen dat koningin Elizabeth een van de eersten was die op de hoogte werden gebracht van het heuglijke nieuws. Maar vervolgens werden naast prins Philip, prins Charles en Camilla, prins William en Catherine ook Diana’s zussen Lady Jane Fellowes, Lady Sarah McCorquodale en broer Earl Spencer genoemd onder degenen die het nieuws al vernomen hadden. Volgens Daily Mail is het feit dat de familie van Diana nu wel met naam genoemd worden, een “ontroerend eerbetoon” van Harry aan zijn moeder, met wie hij altijd erg hecht is geweest.

Peter Clooney

Naast het gissen naar de naam wordt ook volop gegokt op wie er peter en meter zal worden van de kleine prins. De naam van de Amerikaanse acteur George Clooney komt vaak ter sprake en dat om verschillende redenen. De Hollywoodster en zijn vrouw Amal zijn niet alleen goed bevriend met prins Harry en Meghan Markle. Het toeval wil dat de baby zijn verjaardag deelt met George. Clooney is op maandag 6 mei 58 jaar geworden. Hoe mooi zou het peterschap zijn als cadeau?

© ISOPIX

Kreeft op de kamer

Volgens de laatste berichten is Meghan Markle niet thuis bevallen. Ze wilde dat wel, maar voor alle veiligheid werd ze toch overgebracht naar een privékliniek. De Britse krant The Sun schrijft dat het om het Portland Hospital in Londen gaat, waar ook prinsessen Eugenie en Beatrice ter wereld kwamen. Een nachtje in de kliniek zou zo’n 15.000 pond, ofwel zo’n 17.500 euro, kosten. Voor die prijs worden gasten zoals Meghan Markle optimaal in de watten gelegd. Er staat dag en nacht iemand ter beschikking en wie dat wenst, kan een kreeftendiner bestellen. Er zijn ook champagneformules en hemelbedjes voor pasgeborenen beschikbaar.LEES OOK. Meghan Markle wilde thuis bevallen, maar werd in het grootste geheim toch naar privéziekenhuis gebracht

Het ziekenhuis wordt gerund door Amerikanen en verwelkomde in het verleden al veel sterren in een van de 36 luxekamers. Onder meer actrice Liz Hurley en Jools Oliver, vrouw van Jamie Oliver, zetten er hun kinderen op de wereld.

Babygekte barst volledig los

Woensdag. Dan zullen we de royal baby van prins Harry en Meghan Markle wellicht voor het eerst zien. Dat blijkt althans uit de aankondiging van de prins zelf op maandag. Maar de gekte in Groot-Brittannië is nu al compleet. De hertogin van Sussex is ein-de-lijk bevallen en de kranten en tabloids staan vol. Het London Eye kleurde maandagavond babyblauw en in de straten van Windsor lopen fans blij rond met allerlei gadgets om de geboorte te vieren.

© AFP

© Photo News

Kortom: het nieuws maakt iedereen extatisch. Ook Kate Middleton en prins William. Zij hebben intussen hun wensen via Instagram overgebracht aan hun familieleden. “De hertog en de hertogin zijn verheugd met het nieuws over de geboorte. Ze kijken er naar uit om de laatste nieuwe toevoeging aan de koninklijke familie te ontmoeten”, staat er.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.