© AFP

Meerkamper Thomas Van der Plaetsen gaat in Talence op jacht naar WK-limiet

Thomas Van der Plaetsen gaat eind juni (22-23 juni) in de Décastar in het Franse Talence op jacht naar de limiet van het WK van later dit jaar in de Qatarese hoofdstad Doha (27 september - 6 oktober), zo maakte zijn zus en manager Helena Van der Plaetsen maandag bekend aan persagentschap Belga.

Van der Plaetsen leek een kleine twee weken geleden op het Zuid-Afrikaans kampioenschap in Germiston al aardig op weg naar de WK-limiet in de tienkamp. Onze landgenoot had er na drie proeven een ruime voorsprong van 135 punten op het schema voor de limiet voor het WK (8.200 punten), toen een stroompanne de tienkamp echter definitief stillegde.

Desalniettemin had Van der Plaetsen er een uitstekende vorm getoond. Na een 11.67 op de 100 meter bij een straffe tegenwind van 3.1 meter per seconde begon hij snel punten goed te maken. In het verspringen verbeterde hij zelfs zijn persoonlijk record met één centimeter tot 7m81. In het kogelstoten bleef hij met 13m77 onder zijn persoonlijke beste, maar hij deed wel gevoelig beter dan tijdens zijn beste tienkamp ooit op de Olympische Spelen in Rio. Met 2.443 punten na drie onderdelen lag ‘VDP’ drie punten voor op het schema voor zijn persoonlijk record, 135 punten voor op de WK-limiet en 15 punten achter op de olympische limiet.

De meerkamper zal eind juni bij zijn eerste deelname niet onze enige landgenoot in Talence zijn, want ook Nafi Thiam zakt naar Frankrijk af. Voor de olympische kampioene wordt het haar eerste meerkamp van het seizoen. Thiam kwetste zich begin januari op stage in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch aan de kuit. Hoewel die blessure geheeld is, komt de Hypomeeting in het Oostenrijkse Götzis (25 en 26 mei) nog iets te vroeg. Daarom besloot ze, voor het eerst, deel te nemen aan de meeting in Talence. Door de blessure miste de 24-jarige Thiam het indoorseizoen en kon ze haar Europese titel op de vijfkamp in Glasgow niet verdedigen.

Meer over Thomas Van der Plaetsen

Aangeboden door onze partners