Dolgelukkige prins Harry: “Ik ben zo trots op mijn vrouw”

De Britse prins Harry heeft gereageerd op de komst van zijn zoon, die op maandag 6 mei op 5.26 uur lokale tijd het levenslicht zag. “Ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat we een zoon hebben.”

vwh

“Ja, ik ben erg verheugd om aan te kondigen dat Meghan en ik vanmorgen vroeg een babyjongen hebben gekregen, een gezonde jongen. Moeder en baby doen het ongelooflijk goed, het is de meest verbazingwekkende ervaring die ik ooit kon bedenken”, zei hij aan de aanwezige pers voor Windsor Castle. De prins maakt van de gelegenheid gebruik om zijn bewondering voor iedere vrouw uit te drukken. “Hoe een vrouw dat ook doet, wat ze doen is onbegrijpelijk.”

© Photo News

Dankbaar

“We zijn allebei enorm enthousiast en heel dankbaar voor alle liefde en steun van iedereen. Het was geweldig, dus ik wilde dit gewoon delen met iedereen”, gaat de prins verder in het statement.

Naam en eerste foto

Volgens de prins zijn ze er nog niet helemaal aan uit hoe de jongen, die zijn verjaardag deelt met goede vriend van het koppel George Clooney, moet gaan heten. “Ik denk nog steeds na over mogelijke namen. Maar de baby is een beetje over tijd, dus hadden we wat langer om na te denken.” Het koppel zal hun baby niet meteen aan de wereld tonen, maar op een eerste foto zal de wereld alsnog niet lang moeten wachten. “We zullen over twee dagen - zoals gepland - ons gezin met jullie kunnen delen. Zo kan iedereen de baby zien.”

Ongelofelijk trots

Over de geboorde zelf is de prins helemaal ondersteboven. “Ik heb nog niet veel geboortes meegemaakt - dit is mijn eerste. Het was geweldig, absoluut ongelofelijk. Ik ben zo ongelooflijk trots op mijn vrouw. Zoals elke vader en ouder ooit zou zeggen: je eigen baby is absoluut geweldig. Dit kleine mensje is om voor te sterven. Ik ben dolgelukkig. Heel erg bedankt jongens, dank je.”

© Reuters