Kelis, Mura Masa en lading Limburgers toegevoegd aan affiche Pukkelpop

Festivals

Kelis, Mura Masa en lading Limburgers toegevoegd aan affiche Pukkelpop

Foto: hsb

Hasselt -

Liefst 31 namen voegen Chokri en co toe aan de affiche van Pukkelpop 2019. Daaronder Kelis, Mura Masa en een resem bronsgroene bands en beats. Tickets gaan ondertussen vlot over de toonbank.

Voor de Amerikaanse R&B-zangeres Kelis is het ondertussen de vijfde keer dat ze op Pukkelpop staat. De laatste keer was in 2014, toen nog met de ovenverse plaat ‘Food’. Kelis hoopt op zondag 18 augustus met haar ‘Milkshake’ alle boys to the yard te krijgen. Andere grote naam is het jonge Britse wonderkind Mura Musa, die op vrijdag kwistig met dikke beats en drops zal strooien. Vergezelt hem: de Britse revelatie slowthai, die in zijn raps lustig Groot-Brittannië en de Brexit op de hak neemt.

Veel Limburgers

Daarnaast een resem Limburgse namen tussen de 31 nieuwe toevoegingen. Postpunkband Fornet speelt op zaterdag, net als de trashmetalheersers van Evil Invaders. Jewels, Timmerman, de Hasselaren van SHDDR, Faisal en DJ Berre draaien op vrijdag plaatjes, van pompende techno tot funky deuntjes. Op zaterdag is het de beurt aan Bearsome, Bjeor, Cellini en Klaps in de dj-booth. Op zondag is het knallen op de drum&bass van M&T & RTTN feat. MC Seko & MC Mota, en brengt Susobrino exotische vibes naar Kiewit.

Kelis, Mura Masa en lading Limburgers toegevoegd aan affiche Pukkelpop
Ook Limburgse postpunktrots Fornet mag spelen op Pukkelpop. Foto: Lies Gaethofs

Tot slot nog het kleinere grut. Op vrijdag is er plaats voorzien voor de Amerikaanse punkrock van Plague Vendor, de indiepop van Robbing Millions, Zwangere Guy-protégé Blu Samu en immer sympathieke West-Vlaamse rapper Brihang. Atis, Eagl en One Track Brain (het technoproject van Jeroen De Pessemier van The Subs) zijn die dag dan weer achter de draaitafels terug te vinden. Op zaterdag spelen DTM Funk B2B Arno Lemons en A Local Hero ten dans, op zondag is het de beurt aan Lefto en Maxim Lany. Komen op de laatste festivaldag ook naar Kiewit: de gehypete Amerikaanse rapper DaBaby, de Gentse freakshow van de rock Shht, FULCO, de Ghanese internetlegende Ata Kak en Jacin Trill & Leafs.

Met Simple Creatures valt er helaas ook een annulatie op te tekenen. De komende weken wordt de affiche voor deze editie afgerond. Voor alle info over tickets, campings en andere praktische zaken kunnen festivalgangers steeds terecht op de website van Pukkelpop.

Nieuwe Video's