Celebs

Vluchten Meghan en Harry naar de Verenigde Staten?

Print
Vluchten Meghan en Harry naar de Verenigde Staten?

Foto: REUTERS

Maar wat graag zou het Britse koningshuis rust willen rond Meghan en Harry. Zo bedachten ze een manier om hen naar een afgelegen buitenland te sturen, buiten bereik van de Engelstalige pers. Maar het lijkt erop dat Meghen en prins Harry nu zelf ook willen vluchten.

De twee zouden een tweede huis aan de andere kant van de oceaan zoeken, beweren bronnen in Britse media. En dan vooral een stek in de buurt van moeder Doria, die nu overigens juist voor hen naar Londen is overgevlogen nu Meghan elk moment kan bevallen - of, zoals geruchten willen, al ís bevallen.

Vluchten Meghan en Harry naar de Verenigde Staten?
Foto: REUTERS

De bron stelt dat Meghan ‘gemakkelijker kan ademen’ in haar thuisland. “Ze is uiteindelijk een Californisch meisje. Ze wil absoluut een plekje in Los Angeles. Ze houdt van de stad, de levensstijl en het klimaat.”

Niet alleen het klimaat zal Meghan gemakkelijker doen ademen; ze zal er ook mentaal meer ruimte hebben. “Als ze daar is, zal ze eindelijk weer wat van haar vrijheid en onafhankelijkheid kunnen terugkrijgen. Onafhankelijkheid van zowel het paleis als de pers. Ze heeft daar meer controle over haar eigen leven en over de mensen om haar heen.”

Hij ziet precies welke rol Meghan aan de overkant van de oceaan zal kunnen spelen. “Ze mag een hertogin zijn in het Verenigd Koninkrijk, in Los Angeles is zij een koningin.”

Minder strikt

Pas recent verhuisde het stel al naar Frogmore Cottage in Windsor, dat voor 3 miljoen pond gerenoveerd werd en onder meer een yogakamer kreeg. Meghans moeder Doria is yogadocente en naast Meghans eigen dagelijkse routine, wordt verwacht dat ook Baby Sussex de beginselen van yoga mee zal krijgen in de opvoeding. In die opvoeding speelt Doria een grote rol. Maar naar verluidt zal zij teruggaan naar haar woonplaats en willen Meghan en prins Harry daarom een huis bij haar in de buurt zoeken.

Meghan groeide op in Los Angeles voordat ze naar Toronto verhuisde voor haar acteercarrière en haar rol in de populaire advocatenserie Suits. Tijdens haar zesjarige verblijf in de Canadese stad ontmoette ze prins Harry. Een sprookje leek uit te komen, maar na het fabelachtige huwelijk van Meghan en Harry kwamen er al snel negatieve berichten in de pers. Meghan zou kieskeurig zijn en herhaaldelijk de protocollen van het Britse koninklijk huis schenden. Meerdere personeelsleden kozen het hazenpad.

Vluchten Meghan en Harry naar de Verenigde Staten?
Foto: REUTERS

Het stel zou dan ook graag een omgeving met minder strikte regels willen voor hun baby. Een omgeving die meer lijkt op die waarin Meghan zelf opgroeide. En al woonde ze twee jaar met haar moeder Doria en vader Thomas, halfbroer en -zus Thomas Jr. en Samantha in een tweekamerwoninkje, na de scheiding van haar ouders trok ze bij haar moeder in, in een appartementje waar ze een hechte band ontwikkelde met Doria.

Toevlucht

Nu Doria in een bescheiden bungalow woont in dezelfde regio, zou het stel haar tijdens Meghans zwangerschap al herhaaldelijk bezocht hebben. Geen wonder dat ze nu hun toevlucht zoeken tot die vertrouwde en vrije omgeving voor de onafhankelijke Meghan.

Het Britse koningshuis wilde het stel eerder al op termijn naar een ver buitenland sturen waar de pers hen niet voortdurend op de huid kan zitten. Of de ’vlucht’ naar Afrika voorkomen kan worden als ze een toevlucht vinden in Meghans thuisland? Daarvoor zijn ze dan wel weer gebonden aan wat het koninklijk huis goed acht.

Niet te missen