donderdag 11 oktober 2018 - Limburg
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Patrick Mertens van Boon.  HBVL

Economie

Boon is Limburgs ambachtshuis van het jaar

HASSELTChocoladehuis Boon uit Hasselt is door Unizo Limburg verkozen tot HIB’er van het Jaar. HIB staat voor Handmade in Belgium en is een label voor vakmanschap.

Het label HIB werd door ondernemersorganisatie Unizo in het leven geroepen om een sterker imago te geven aan het vakmanschap, vooral omdat de moderne consument op zoek gaat naar authentieke, handgemaakte en lokale producten. Vorig jaar ging de onderscheiding naar Charlie Martens van Studio Mattes in Herk-de-Stad. Die won vorig jaar ook de nationale finale.

 Tom Palmaers

Patrick Mertens en Inge Lijnen van Chocoladehuis Boon ontwikkelen en verkopen unieke chocolade creaties en pralines aan particulieren, bedrijven en wederverkopers. “We bieden chocolade-oplossingen op maat aan en bedenken niet alleen het concept, maar maken ook zelf de vormen. Daarnaast is er ook een open atelier en geven we workshops. Alles is maatwerk en dus ook handwerk”, benadrukken Mertens en Lijnen.

Het Hasseltse bedrijf heeft met buitenlandse merken als Paul Smith, Harrod’s, Nike, Microsoft, BMW/Mini en Bridgestone grote namen op hun realisatielijst. Het slaagt er ook jaarlijks in een groei op te tekenen in hun Europese export. Boon neemt het op 28 mei op tegen de winnaars uit de andere provincies. dc

 Karel Hemerijckx

Nieuwe Video's