Beauty

Gucci Beauty stapt af van schoonheidsidealen in nieuwste reclamecampagne

Print
Gucci Beauty stapt af van schoonheidsidealen in nieuwste reclamecampagne

Modehuizen zoals Dior en Chanel hebben hun weg naar het make-upschap de parfumerie al lang gevonden. Binnenkort komt daar nog een label bij… Het Italiaanse Gucci pakt binnenkort uit met een collectie make-up met een eerste focus op: lippenstift. In hun reclamecampagne maken ze komaf met de gangbare schoonheidsidealen.

Gucci Beauty stapt af van schoonheidsidealen in nieuwste reclamecampagne
Foto: Gucci

Alessandro Michele, creatief directeur van het modehuis, heeft de komst van een lijn lippenstiften bevestigd aan modesite Women’s Wear Daily. Hij noemt lippenstift het mooiste object in je handtas. “Het is iets magisch en het is sterk verbonden met andere details die ik gebruik voor de expressie van mezelf, zoals juwelen of specifieke haarmode.”

Schoonheidsidealen

In de reclamecampagne kiest Michele voor een aparte aanpak. “De zoektocht naar ware schoonheid is een illusie”, schrijft Fashion United Frankrijk. “Ware schoonheid zit vanbinnen.” Om die boodschap te benadrukken, koos het Italiaanse modehuis voor een reclamecampagne die niet focust op perfectie en die zelfs afwijkt van de zogenaamde schoonheidsidealen. Zo werden rimpels, kraaienpootjes en poriën niet zorgvuldig weggewerkt. Met de campagne wil Michele de terugkeer van een naturel uiterlijk bevorderen en zegt hij neen tegen gezichten die oneindig worden bijgewerkt.

Oude Hollywood

De kleurrijke collectie zal in totaal 58 tinten lippenstift omvatten en komen onder meer in gegraveerde, goudkleurige doosjes. Voor de namen liet Michele zich inspireren door het oude Hollywood. Zo komen de namen van actrices Jean Harlow, Bette Davis, Greta Garbo en filmtitels als ‘Love Before Breakfast’ en ‘Three Wise Girls’ terug op de doosjes. Vanaf 4 mei verkrijgbaar online en in geselecteerde New Yorkse boetieks. Later komen daar ook fysieke verkoopadresjes bij in Europese steden.

Niet te missen