Vrijwilligers van LimPRo maken paaseieren

Print

Spalbeek

Hasselt - Het Limburgs Platform Roemeniëwerkingen (LimPRo) werkt samen met groepen uit België, Roemenië, Polen en Bulgarijë rond het thema ambachten, met als doel kennis van oude ambachten te bewaren. LimPRo heeft zijn keuze laten vallen op het smakelijke ambacht van chocolade maken.

Een enthousiaste groep vrijwilligers kwam samen in Spalbeek, om er onder deskundige leiding van Chocoberley uit Kuringen de geheimen van het maken van lekkere paaseitjes te ontdekken en onder de knie te krijgen. In een eerdere workshop werden de basistechnieken als tempereren en truffels maken aangeleerd. Daarna volgden workshops rond thema’s als Sinterklaas, Kerstmis en Valentijn.
Nu waren dus de paaseieren aan de beurt. Het hoeft niet gezegd dat dit een smakelijke aangelegenheid was. Er werd allerlei lekkers gemaakt gaande van kleine gevulde eitjes, grotere eieren tot paashazen. Proeven was ook een belangrijk onderdeel van de avond. Op het einde mochten de deelnemers al dit lekkers mee naar huis nemen om familie en vrienden mee te laten genieten.
In juni zullen de vrijwilligers van LimPRo hun vrienden uit Polen, Bulgarijë en Roemenië ontvangen in België om, tijdens een vijfdaags bezoek, hun opgedane kennis van traditionele ambachten uit te wisselen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio