© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

© Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

STEAM-club Mosa-RT verovert de ruimte

Negen leerlingen van de STEAM-club van Mosa-RT hebben met succes deelgenomen aan het Asgard IX project, een initiatief van Esero Belgium (European Space Education Research Office). STEAM staat voor Science (wetenschappen), Techonology, Engineering (probleemoplossend denken), Arts (kunst) en Mathematics (wiskunde). Tijdens dit project, dat gedurende drie dagen plaatsvindt in Brussel, sturen de leerlingen een experiment naar de stratosfeer op ongeveer 30 km hoogte, waar de omstandigheden te vergelijken zijn met die op Mars.

Katholiek Secundair Onderwijs Mosa-Rt

Onze school was met maar liefst twee experimenten geselecteerd. In The Last Breath gaan onze leerlingen na of waterpest, cyanobacteriën en diatomeeën evenveel zuurstof produceren op aarde als in de ruimte. In Killer Aspects, onderzoeken ze welke factor (UV, temperatuur, druk) het meest dodelijk is voor waterbeertjes.

Jammer genoeg is één van de twee stratosfeerballonnen gecrasht en zijn de waterbeertjes zoekgeraakt. Het andere experiment gaf zeer interessante metingen die nu verder geïnterpreteerd worden door onze leerlingen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio