Nieuwe theatervoorstelling 'Groei' van Ons Centrum laat niemand onberoerd

Print
Leopoldsburg - Ons Centrum, een vereniging waar armen het woord nemen, speelde haar derde theaterstuk 'Groei' onder de fantastische begeleiding van regisseuse Ingrid Dullens. Ongeveer 200 toeschouwers kwamen en zagen dat het goed was.

De voorstelling 'Groei' kwam recht uit het hart en uit de leefwereld van maatschappelijk kwetsbare mensen. In 2019 bestaat het armoedevereniging Ons Centrum, een project van RIMO Limburg (Regionaal Instituut voor Maatschappelijk Opbouwwerk), namelijk tien jaar. Dat het theaterstuk 'Groei' heette, is dan ook niet helemaal toevallig. Tijdens deze pakkende theatervoorstelling zijn de spelers gaan terugblikken op hun eigen leven.

Het vertrekpunt van deze voorstelling waren de persoonlijke belevingen van de spelers. Hoe vind je zelf een weg naar verbetering? Hoe kun je overeind krabbelen? Ook als je het gevoel hebt dat je zit vastgenageld op je stoel? Het was een voorstelling over tegenslag en kracht, over hartzeer en liefde, over eenzaamheid en in verbinding staan. Het gaf inzicht over wat mensen sterker maakt en terug verbindt met onze samenleving. Het moment waarop het 4-jarig dochtertje van een van de actrices meedanste op het podium, was een echt kippenvelmoment.

Improvisatie

Ingrid werkte zoals altijd zonder script of scenario, maar vanuit improvisatie. Dat zorgde ervoor dat het puur en écht theater was, recht uit het hart en uit de leefwereld van maatschappelijk kwetsbare mensen.

De 200-tal bezoekers bleven na een staande ovatie massaal aanwezig voor een uitgebreide nabespreking. Er werden verschillende vragen gesteld en Ingrid gaf meer uitleg over het proces, wat misschien nog mooier was dan het eindresultaat zelf. Tijdens de receptie werden de spelers bedolven onder de complimenten, wat hen alleen maar kan helpen om nog verder te groeien. Want theater kan echt het verschil maken!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio