KWB Eksel bezoekt pcfruit

Print
KWB Eksel bezoekt pcfruit

Foto: Jo Vande Weyer

Eksel

Hechtel-Eksel - Met een 25-tal leden van KWB Eksel werd het jaarlijks bedrijfsbezoek gekoppeld aan een mooie wandeling tussen de bloesems. De leden bezochten pcfruit, ook gekend als proefcentrum fruitteelt. Zo wouden ze te weten komen welke nieuwe variëteiten er binnenkort in de winkels liggen.

"Tijdens een korte rondgang langs de proefvelden, serres en frigo’s kregen we een beeld van de moderne fruitteelt", vertellen de KWB-leden. "Het zou deze nacht wel eens kunnen vriezen, dus ging er veel aandacht naar vorstbestrijding, vuurpotten, warmtekanonnen, benevelling. ‘De vijand van onze vijand is onze vriend’: was het motto van onze gids. Hij vertelde over testopstellingen met nestkastjes, hagen, insectenhotels om de nuttige vogels en insecten aan te trekken om zo de schadelijke insecten op een biologische wijze te verdelgen."

De uitstap werd afgesloten met een bezoek aan de buren. Onder een stralende zon, op het terras van brouwerij Bink, werd er nog druk nagekaart bij een Kriek Bloesem of Bink Bloesem.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio