Kenneth Gabriels pakt zilver op 24ste Internationale Krokoyama Cup karate in Koblenz

Print
Kenneth Gabriels pakt zilver op 24ste Internationale Krokoyama Cup karate in Koblenz

Foto: Christa Christa Ruysen

Leopoldsburg - Op zaterdag 27 april 2019 vond de 24ste editie plaats van de Internationale Krokoyama Cup Karate in Koblenz in Duitsland. Er waren 519 deelnemers aanwezig en uit 140 clubs uit elf verschillende landen. Kenneth Gabriels, Elite-Atleet van de Vlaamse en Belgische Karate Federatie nam hier aan deel in de categorie Kumite U21 -67 kg. Zijn zus Céline Gabriels, ook Elite-Atleet van de Vlaamse en Belgische Karate Federatie, nam deel in de categorie Kumite U21.

Voor Céline was het dit jaar haar tweede Internationale tornooi in de Cat. U21. Zij kwam terecht in een zware poule met tal van toppers uit Duitsland, Zwitserland en Nederland, maar wist toch een mooie vijfde plaats te behalen. Geen podiumplaats, wel een heupkwetsuur opgelopen, maar toch ging ze met opgeheven hoofd en een goed gevoel weer huiswaarts.

Voor Kenneth was dit tornooi de laatste keer dat hij deelnam in de categorie Heren U21. Hij moest verschillende rondes vechten, maar won met duidelijke overmacht en puntenverschil. Wederom toonde hij zijn klasse aan het publiek. In de finale kwam hij terecht tegen een karateka uit Duitsland, het thuisland van de cup. Kenneth verloor nipt de finale met 3-2. Hij eindigde dus op een mooie tweede plaats en mocht zo het zilver mee naar huis nemen. Nu werkt hij werken naar de Serie A toe in Istanbul (Turkije), waar hij op 17 - 19 mei zal vechten tegen de top van de wereld.

Kenneth en Céline zijn beide lid van Fighting Karate Hasselt en van VKF- BKF, zij bedanken hun coach, hun ouders, hun supporters en ook vooral hun sponsors.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio