Leerlingen THHI ontwerpen affiche voor Berlijnse tentoonstelling

Print
Tessenderlo - Al voor de zesde keer gingen de leerlingen van de afdeling “Grafische Communicatie” en “Media” van het Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo op stage naar Berlijn. Niet vrijblijvend, maar wel met een duidelijke opdracht. Dit jaar moesten ze de affiche ontwerpen van een unieke fototentoonstelling in het Neues Museum, in het hartje van Berlijn.

“Deze stage wordt gesubsidieerd vanuit Erasmus+”, vertelt leerkracht Bernard Royaert. Hij miste nog geen enkele stage net als met Marc Volders. Samen met Els Smolders zorgden zij gedurende drie weken voor de begeleiding van zes leerlingen: Mike Steels, Jetze Janssens, Bradley Vangelder, Maxime Berthels, Elias Lieten en Seppe Volders.
“Voor de organisatie van de stage werken we al jaren samen met de Ernst Litfass Schüle in Berijn, gelegen in het noorden van de stad”, verduidelijkt Bernard Royaert. “Het is een opleidingscentrum voor grafische technieken en multimedia. Berlijn is het episch centrum van de Duitse grafische industrie met heel veel drukkerijen. Jaarlijks bezoeken we één van deze drukkerijen. Daarnaast plannen wij diverse culturele uitstappen. Beginnen doen we met een fietstocht om de stad te verkennen en daarna wacht het serieuze werk.”
“Inderdaad, dit jaar moesten wij een affiche ontwerpen en drukken over een unieke fototentoonstelling in het Neues Museum. Eén van de vijf musea op het Museumeiland in de Spree en het bevat een Egyptische collectie”, vult Marc Volders aan. “De foto’s werden toevallig gevonden in het museum en dateren uit 1900. Vandaar de titel van de expositie: “Nubian Photographic Memories”. Uit de voorstudies van de leerlingen koos het museum één ontwerp om te drukken. Nadien hebben ze ook nog een aangepaste uitnodiging ontworpen. De tentoonstelling wordt georganiseerd in maart 2020 en de affiches worden overal opgehangen in de stad om deze unieke tentoonstelling aan te kondigen. Met de nodige trots hebben wij het eerste exemplaar overhandigd aan Dr. Jana Helmbold-Doyé. Zij begeleidde ons bij de uitwerking van het project en heeft ons uitgenodigd voor de vernissage volgend jaar. Iets om naar uit te kijken.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio