Landelijke Gilde maakt kennis met de Filippijnen

Print
Landelijke Gilde maakt kennis met de Filippijnen

Foto: Willy Baute

Engsbergen

Tessenderlo - Landelijke Gilde Engsbergen organiseerde en voordracht over de Filippijnen. Ann Van Loock kwam vertellen over haar ervaringen.

Trias is een organisatie die ondernemers en boeren in Azië, Latijns-Amerika en Afrika met elkaar in contact brengt. Met financiele steun, technisch advies en toegang tot microkrediet helpt Trias deze arme mensen om hun dromen waar te maken.
Landelijk Gilde-consulente Ann Van Loock trok vorig jaar met Trias op inleefreis naar de Filipijnen. Met bijna 7.500 eilanden is het de grootste eilandengroep en de grootste koskosnotenproducent ter wereld. Maar tyfoons, landverschuivingen, vulkaanuitbarstingen en overstromingen maken dit land ook tot één van de meest kwetsbare plaatsen ter wereld.
Op haar programma stond een bezoek aan de hoofdstad Manilla en de provincie Bicol, waar de sporen van een verwoestende tyfoon nog altijd zichtbaar zijn. De 18 aanwezigen, overdonderd door de heldere en soms pakkende getuigenis van Ann, konden op het einde van de voordracht nog een geldelijke gift doen en zo bracht ons roze spaarvarkentje, samen met de extra steun van Landelijke gilde Engsbergen, nog bijna 300 euro op. Hiermee kan Trias onder andere 3 klimaatbewuste landbouwers/ondernemers trainen die begaan zijn met de klimaatveranderingen in de Filipijnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio