Bram Lentjes scoort op internationale wedstrijd modelvliegen in Italië

Print
Tongeren - Tongenaar Bram Lentjes heeft een uitstekende sportprestatie neergezet op de internationale wedstrijd modelvliegen in Modena, Italië.

In het weekend van 12 tot en met 14 april werd de Internationale wedstrijd modelvliegen in de categorie pylon racing georganiseerd in Modena (Italië). Bram Lentjes en vader Wim Lentjes, beiden lid van de Tongerse Model Vleugels en de Pampa Modelfighters, hadden zich goed voorbereid op deze eerste wedstrijd van het vliegseizoen. Dit als voorloper op de wereldkampioenschappen, die zullen plaatvinden in augustus in Australië. Het was een sterk deelnemersveld met de Europese kampioenen van 2017 en 2018. De wereldkampioen uit Tsjechië van 2017, was ook een van de favorieten. Een wedstrijd om echt naar uit te kijken.

Vrijdag werden de oefenvluchten gemaakt en uit de dataanalyse bleek dat een bepaalde motor met een specifieke uitlaat en propeller de beste combinatie was, om de wedstrijd mee aan te vangen. Zaterdag moest Bram op het einde van de eerste reeks vliegen en het bleek al snel dat zijn rondetijden goed zaten. Na 9,5 ronden sloeg de motor plots stil en met een korte zweefvlucht kon Bram toch de 10 ronden afmaken en vloog daarmee toch een super tijd van 57,17 seconden. De tweede vlucht was praktisch evengoed als de eerste vlucht (58,87 seconden), maar er werd een onterechte misser aangerekend. Op de Gopro van Bram was duidelijk te zien dat de jury zich van vliegtuig had vergist.

Aangezien er zondag slecht weer werd voorspeld, heeft de wedstrijdleiding geprobeerd om zaterdag zoveel mogelijk vluchten te maken. Als gevolg moesten we onze laatste vlucht in de schemer vliegen. De laatste twee tijden van Bram waren 59,56 en 59,14 seconden. Zondag was het inderdaad slecht weer met veel regen, waardoor de vluchten niet hervat konden worden. De resultaten van Bram waren op zaterdag uitmuntend, waardoor hij uitgeroepen werd als winnaar in de klasse F3D pylon racing.

Alle resultaten zijn de zien op de website: http://gas.eim.it/pylon


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio