© BELGA

Tafeltennislegende Jean-Michel Saive zet na dit seizoen definitief punt achter carrière

Jean-Michel Saive zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat heeft Logis Oudergem, de club van Belgiës beste tafeltennisser ooit, vandaag aan Belga bevestigd. De 49-jarige Saive stopte eind 2015 al met internationale toernooien, maar bleef nog actief op Belgisch niveau bij het Brusselse team.

Saive nam tussen 1988 en 2012 zeven keer op rij deel aan de Olympische Spelen, een Belgisch record, en stond tussen 1994 en 1996 bijna twee jaar op nummer 1 op de wereldranglijst. De tafeltennisser werd ook onder meer een keer Europees kampioen en vicewereldkampioen.

“We hielden er al langer rekening mee dat Jean-Michel aan het einde van het seizoen ging afzwaaien”, verklaarde Marc Deby, communicatiehoofd bij Logis. “Ik denk dat recente blessures, aan de enkel en rug, een rol gespeeld hebben. Ook zijn vele activiteiten binnen de technische commissie van de tafeltennisbond en het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) hebben zijn keuze beïnvloed.”

Op 9 mei zal Saive de laatste maal de tafeltennispalet in handen nemen. Logis neemt het dan in Oudergem op tegen Etoile Basse-Sambre.

(belga)

Meer over BOIC