Interieur

Met planten, lantaarns en een hangmat. Zo richt je een klein terras gezellig in

Print
Met planten, lantaarns en een hangmat. Zo richt je een klein terras gezellig in

Foto: Shutterstock

Wie in de stad woont, heeft misschien geen gigantische tuin ter beschikking, maar ook een klein terrasje kan een heerlijke plek zijn om te vertoeven. Al vraagt het wel wat creativiteit om een piepkleine buitenruimte functioneel en trendy in te richten ...

Tip 1: Voor je begint met het uitkiezen van je terrasmeubels, is het raadzaam om eerst bij jezelf na te gaan welke functie je jouw terras wil geven. Wil je er hoofdzakelijk met gasten gezellig buiten eten of wil je gewoon een knus plekje om te lezen? Dit bepaalt voor een groot stuk hoe je het terras zal inrichten. Hoef je niet perse buiten te tafelen, dan kan je een tafel misschien wel achterwege laten en een gezellige zithoek creëren.

 

Tip 2: Wil je jouw favoriete buitenplekje liever multifunctioneel inrichten? Dan mag je je beperken tot enkele basisstukken. Een zitbank of comfortabele zetel, een klein tafeltje met charmante stoelen, een paar weelderige plantenpotten en een beetje sfeerverlichting volstaan zeker en vast. Vooral kaarsjes, lantaarns en lichtsnoeren zijn populair voor een sfeervolle buitenruimte. Ook een tapijtje mag best.

Tip 3: Planten vrolijken de boel meteen op. Een groene oase van rust, ongeacht of je te midden van een grote stad woont of in een klein dorp, is altijd een echte aanrader. Dit realiseer je door grote plantenpotten in een hoekje neer te poten, door een verticale tuin tegen een muur te bevestigen, door plantenbakken aan de balustrade te bevestigen …

Tip 4: Zorg voor continuïteit tussen de buitenruimte en de aangrenzende binnenruimte. Door te kiezen voor dezelfde kleuren en materialen trek je de binnenruimte open naar buiten toe. Hierdoor vloeien de ruimtes naadloos in elkaar over en creëer je rust.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smallinterior Inspiration (@smallinteriorfy) on

Tip 5: Wil je heerlijk relaxen op je terras? Hang een hangmat op. Ideaal om in slaap te wiegen na een drukke werkdag of om je in een boek te verdiepen. Je kan de hangmat ook telkens opbergen als je hem niet meer nodig hebt, waardoor je ruimte bespaart als je een tafeltje op het terras wil installeren als er bezoek over de vloer komt.

Niet te missen