Pasar wandelde door het besneeuwde Ahrtal

Print
Hamont-Achel - In het weekend van palmzondag bewandelde Pasar verschillende routes in de omgeving van Ahrweiler. Hotel Zum Sänger an der Ahr in Walporzheim was de uitvalsbasis voor een twee- of driedaags wandelweekend.

Vrijdags werden er twee wandelingen voorzien. Zowel in de voor- als in de namiddag was de zon nog van de partij, al voelde de wind al fris aan. Op zaterdag werd er een dagwandeling van een kleine 20 kilometer voorzien. Het voordeel in het Ahrtal is dat je met je gastenkaart het ganse spoornetwerk gratis mag gebruiken. "Zo treinden we naar ons beginpunt in Kreuzberg om langs de nieuwe wandelweg ‘De Ahrsteig’ terug tot in Walporzheim te wandelen", klinkt het bij de wandelaars. "Het eerste gedeelte, tot aan het middageten bij Der Älte Koster in Rech, stond middelmatig aangegeven. Het namiddaggedeelte was eerder zwaar, waardoor er ook een lichte alternatieve route voorzien was langs het riviertje de Ahr. De Ahrstreek is een van de wijngebieden in Duitsland en het wilde net lukken dat de wijnboeren er ‘open wijnkelder’ hielden zodat wie wilde ’s avonds een wijntje kon proeven. Op zondagvoormiddag werd er gekozen om tot in de pittoreske dorpskern te wandelen gezien de ontluikende natuur ’s nachts omgevormd was in een heus sneeuwlandschap."

Op 11 mei kunnen er nog enkele mensen mee op daguitstap naar Dinant en op 26 mei gaat de lekkere proevertjesfietocht weer door aan De Beverdijk. Meer info op de website.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio