E313 tijdlang afgesloten in Herentals-West nadat vrachtwagen inrijdt op file

Print
E313 tijdlang afgesloten in Herentals-West nadat vrachtwagen inrijdt op file

Foto: mph

Op de E313 was woensdagochtend de rijbaan richting Antwerpen een hele tijd volledig versperd ter hoogte van Herentals-West door een ernstig ongeval. Een vrachtwagen reed er – allicht aan hoge snelheid – in op de staart van een file. Er was sprake van minstens één zwaargewonde die gekneld zat in een aangereden voertuig. Het ongeval is intussen afgehandeld.

De brandweer werd ter plaatse geroepen om de geknelde te bevrijden en de ravage na het ongeval op te ruimen. Dat laatste zou nog een tijd op zich laten wachten, want vanwege de ernst van de aanrijding kwam een fotogrammetrieteam eerst de nodige vaststellingen doen om alles in kaart te kunnen brengen. Er was dan ook erg veel hinder.

Het verkeer dat vastzat achter het ongeval werd onder politiebegeleiding weggeleid. Het aankomende verkeer vanuit Hasselt moest de snelweg verlaten in Herentals-West en vervolgens een lokale calamiteitenroute volgen tot in Massenhoven, waar het de E313 weer op mocht. Ook op de lokale wegen was het erg druk. Het verkeerscentrum heeft na het ongeval dan ook opgeroepen om de omgeving te vermijden.

Momenteel is het ongeval afgehandeld, maar er zijn nog steeds lange files richting Antwerpen. Ook richting Hasselt waren er vertragingen, door een kijkfile. Over langere afstand tussen Gent en Hasselt kunnen bestuurders in beide richtingen omrijden via Brussel. Vanuit Geel is de E34 een alternatief om Antwerpen te bereiken.

E313 tijdlang afgesloten in Herentals-West nadat vrachtwagen inrijdt op file
Foto: mph