Missiekransje ten voordele van Zuster Anna Winters

Print

Reppel

Bocholt - Palmzondag is traditioneel de dag dat vele inwoners van Reppel en ook buiten de parochie samen komen om te genieten van heerlijk gebak en een gezellige babbel.

Het parochieteam van Reppel zorgde voor de jaarlijkse missiezondag in het buurthuis. En het was weer een succes! De aanwezigen konden er genieten van een grote variatie aan taart, wafels, koekjes en vlaai, gemaakt door verschillende bak hobbyisten. Het was, samen met een kopje koffie of iets anders, genieten van deze lekkernijen.

Ook werden er rosse muntjes verzameld. De opbrengst hiervan wordt gebruikt als steun voor de missie. Iedereen kon ook een of meerdere keren gokken. Opdracht: raden voor hoeveel euro aan 'roskoppen' in de bokaal zouden verzameld worden. Na telling bleek dat 109,76 euro te zijn. De beste gokker was Jan Verjans, die dan ook een schilderij van Corry in ontvangst mocht nemen.

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar de kleinschalige ontwikkelingsprojecten van Zuster Anna in Kotshi en Kiwit Congo. De opbrengst zal vooral gebruik worden voor hun 'klein dieren project'. Dit project bestaat uit twee delen. Opleiding geven aan de bevolking over verzorging en ontwikkeling van kleinvee, zoals kippen en konijnen. Daarnaast kunnen deze dieren ook zorgen voor extra voedsel.

Met opbrengsten van deze namiddag, de bijdrage van de Salvatoriaanse hulpactie en de bijdrage van de gemeente zal dit dierenproject zeker gerealiseerd kunnen worden. Het was schepen Cardinaels die persoonlijk de cheque aan zuster Anna overhandigde. Dank aan iedereen voor hun aanwezigheid en een speciale dank aan het parochieteam, Salvatoriaanse hulpactie, het gemeentebestuur, sponsors en vrijwilligers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio