Herbeleef de gemeenteraden in Lommel, Genk en Hasselt

Print
Herbeleef de gemeenteraden in Lommel, Genk en Hasselt
Hasselt / Genk / Lommel - Gisterenavond kwam zowel in Hasselt, Genk als Lommel de gemeenteraad samen. Onze reporters brachten ter plaatse live verslag uit.

Klik hier welke gemeenteraad je wil volgen:

Herbeleef de gemeenteraad van Hasselt

De komst van een nieuw geboortebos op het Wijngaertsveld in Tuilt, leek het ‘strafste’ punt op de agenda van de gemeenteraadszitting van dinsdag in Hasselt. Ook de aanpassingen aan de school in Kuringen, het nieuwe gebruikersreglement van de bibliotheek en de goedkeuring voor de fietsbrug aan het sas in Godsheide, passeerden de revue.

Herbeleef de gemeenteraad van Lommel

De raad buigt zich over de beleidsnota van de nieuwe meerderheid CD&V en N-VA. Een nota die door de oppositie ongetwijfeld kritisch zal bekeken worden. Daarnaast bespreekt de raad ook nog het retributiereglement voor restafval van markten, kermissen, evenementen en circussen. Ook het nieuwe visreglement van de stad komt ter sprake.

Herbeleef de gemeenteraad van Genk

Het debat ging onder meer over het plaatsen van 124 camera’s in Genk. Nog op de agenda stonden structurele onderhoudswerken van tal van wegen, fietspaden en C-Mine. Voorts lag de samenwerkingsovereenkomst met vzw Trage Wegen ter discussie op tafel en ging het over subsidies in het kader van Iedereen Donderdagt. Vermeldenswaard waren ook nog de plannen voor het ontwikkelen van een digitaal systeem van geschenkbonnen voor de stad. Na de reguliere agenda van gemeenteraad en OCMW kwamen ook nog de bijkomende ingediende agendapunten aan bod.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio