De Stalse Schans zet staldeur open

Print

Stal

Beringen - Een van de mooiste activiteiten in het voorjaar is beslist de opendeurdag van De Stalse Schans. Op maandag 22 april zette boer Willy Theunis de staldeuren van zijn schapenboerderij weer open.

Willy legde uit dat bij schapen een mannetje een ram genoemd wordt, het vrouwtje een ooi en het jong een lam. Op het ogenblik had hij 70 schapen die gemolken konden worden, vijf rammen, zo'n 50 schapen die in juli gaan bevallen en een 120-tal lammetjes. Schrik voor de wolf hadden ze niet, want hun weide was goed afgespannen.

Elk jaar kan Willy rekenen op een groot aantal bezoekers, waaronder vele kindjes. En dat was ook dit jaar niet anders met het prachtige weer. Kinderen konden tussen 14 en 17 uur de lammetjes de fles geven. Er waren verder verschillende activiteiten. Er waren springkastelen en ook de ponyritjes voor de kleinste op de mooi verzorgde paardjes van Josie hadden veel succes. Doorlopend was er ook een demo schapen scheren. Daarnaast kon je uiteraard proeven van verschillende hoeveproducten gemaakt met schapenmelk. Zo kon je diverse kazen proeven en liep bijna iedereen rond met een ijsje.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio