Drone Racing Limburg houdt oefendag op Pasen

Print

Foto: André Caubergs

Tervant

Beringen - Op paasdag hielden Serge Mathijsen en Argo Joos van Drone Racing Limburg, een oefendag op het terrein van de St-Pietersgilde in Tervant.

Drone Racing Limburg had op het terrein van de St-Pietersgilde van Tervant met gates, vlaggetjes en poorten een parcours van een 200 meter uitgewerkt voor zijn oefendag. Serge Mathijsen en Argo Joos hadden op voorhand de buren uitgelegd wat Drone Racing is. De drone vliegt tot op maximum 7 meter hoogte met een snelheid tot 130 km/u over het parcours en men moet al vier keer dalen tot onder de 2 meter om door de gate te vliegen.

De ‘piloten’ gebruiken een speciale FPV-bril (First Personal View) zodat het net lijkt of men in een cockpit zit. De snelle piloten doen zo'n ronde op 25 seconden, maar de meeste doen er toch nog een 35 à 45 seconden over. Op de drone staat een camera, dus kan men wel eens vragen stellen over de privacy van bijvoorbeeld de buren. Die moesten zich geen zorgen maken: de drones vlogen maar 7 meter hoog en aan een hoge snelheid, en daarbij stond de camera naar beneden gericht. Zo zie je alleen maar het stukje waar de drone vliegt.

Verschillende buren kwamen dan ook een kijkje nemen, net als andere geïnteresseerden, om te zien hoe deze spectaculaire sport juist werkt. Indrukwekkend, zeker als je dan ook eens een FPV-bril opzet en mee kan kijken hoe het werkt. Interessant was ook dat zo een drone zelf ineen geknutseld wordt. Men bestelt de verschillende componenten en de handige Harry’s steken deze dan op 4 uur in elkaar.  Ook het arsenaal batterijen dat men bijheeft, is indrukwekkend: van 10 to 25 stuks batterijen van 16.8 volt, waar men dan 4 minuten mee kan vliegen. Voor de veiligheid is er een veiligheidsperimeter, zodat piloten en toeschouwers niet in de gevarenzone kunnen komen.

Drone Racing Flanders is nog een jonge vereniging, ze werd pas een jaar geleden in West-Vlaanderen opgericht en Drone Racing Limburg bestaat nog maar een maand. In Genk heeft men ook al een keer in een ondergrondse parking gevlogen, maar een parcours dat iets groter is dan een voetbalveld vinden is niet gemakkelijk. Drone Racing Limburg hoopt dat men nu op dit terrein 1 zondag per maand kunnen oefenen.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio