Ingetogen Paaswake in St-Johannes de Doper kerk in Paal

Print

Foto: André Caubergs

Paal

Beringen - Op Stille zaterdag vond in de St-Johannes de Doper kerk van Paal centrum de paaswake plaats voor de Pastorale eenheid H. Barbara Paal -Tervant - Beverlo.

Na Goede vrijdag bleef een donkere kerk achter. Op het altaar zag je nog het palmtakje aan het kruisbeeld steken, teken van de blijde intocht op Palmzondag, het tabernakel dat openstond sinds Witte Donderdag. Donker na het lijden en sterven. Maar bij het aanmaken van het vuur kwam er niet alleen al wat licht, maar ook terug warmte in de kerk. Zo kon de paaskaars ontstoken worden. Die werd dan in processie van achter naar voor gebracht, waarop de misdienaars en diakens het vlammetje verspreidden aan de mensen. Vele brandede kaarsjes, licht en warmte. Daarna werd de paaskaars gewijd. Er werden aangepaste gebeden en teksten voorgelzen en het Cantemuskoor bracht mooie liederen.

Op het eind van de viering wenste pastoor Geert iedereen nog een zalig paasfeest, waarop hij ook kon zeggen dat de kokken ook dit jaar weer heel veel paaseitjes hebben meegebracht. Bij het buitengaan gaf hij samen met pastoor Rik en de diakens iedereen nog een persoonlijke paaswens, terwijl de misdienaars iedereen paaseitjes gaven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio