Strooiendorp viert Pasen met beatmis

Print
Leopoldsburg - Pasen is feest, de verrijzenis van Jezus. In Strooiendorp werd dit passend gevierd met een beatmis. Een band van vijf muzikanten vulde het zangkoor aan om zo samen een mooi geheel van klanken en zang te vormen.

"Zoals gewoonlijk zat ons kerkje weer vol gelovigen en deze keer keken ze uit naar het samenspel van muziek en zang", klinkt het in de parochie. "Natuurlijk kwamen ze in de eerste plaats voor de paasviering. De priester bracht onze nieuwe paaskaars binnen en zegende hiermee het water. Het was ook lang geleden dat we nog eens zo'n viering hielden. Het zal de aanwezigen in ieder geval geraakt hebben, want na de viering kwamen ze vragen om zulks een keer meer te doen! We kunnen nu al wel vertellen dat onze kerstnachtmis een gelijkaardige viering zal worden. Weer muziek en zang samengebundeld tot een mooi en passend liturgisch geheel."

Na de viering mocht elk gezin een kleine paaskaars komen halen als aandenken aan deze dag. Een kaars die ze thuis in eigen huis kunnen branden om het intensiteit van Pasen nog verder door te voelen. Weer dank aan de vele vrijwilligers die er voor zorgden dat deze viering zo mooi was.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio