Jos Roofthooft tapt moppen bij Samana

Print
Sint-Truiden - Jos Roofthooft, bekend van onder meer de mop van de week in deze Buurtkrant, was onlangs te gast bij Samana Brustem-Ordingen-Engelmanshoven.

Al ruim vijftig jaar schudt Jos moppen uit zijn mouw. Kersvers Samana-voorzitster Magda America: “Jos nam onze leden mee naar ‘de goede oude tijd’, de tijd dat het hele gezin zich één keer per week moest wassen in een bassin en nadien samen keek naar ‘Schipper naast Mathilde’ - tenminste, zij die al een televisie in huis hadden. Hilariteit alom toen hij een roze korset, een oma-onderbroek en een zwart schort tevoorschijn haalde.”

Maar Jos kan ook serieus uit de hoek komen. Zo zong hij een zelfgeschreven liedje op de tonen van Tom Jones’ klassieker ‘Green Green Grass of Home’. “Humor is mijn leven, ik vertel al moppen sinds mijn zestiende toen ik mijn eerste optreden gaf voor de KAJ in mijn geboortedorp Werm”, aldus Jos Roofthooft. Zelfs na het optreden kan hij het niet laten grappig uit de hoek te komen. “Speciaal voor de mannen die zich in de keuken ontfermden over de afwas, kwam hij nog wat moppen vertellen. De afwas was nog nooit zo snel gedaan”, besluit Magda America.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio