ZVC Onbetong Tongeren huldigt afscheidnemend voorzitter

Print
Tongeren - Zaterdagavond 20 april werd Jef Scheepers uitgewuifd als voorzitter van ZVC Onbetong Tongeren. Hij zat er de afgelopen twintig jaar aan het roer en wil nu de fakkel doorgeven.

Jef werd met een smoes door Filip Schoefs naar de Infirmerie in het Begijnhof gelokt. In de feestzaal werd hij verwelkomd door bestuursleden en gewezen trainers en spelers. “Jef wilde tien jaar geleden al stoppen als voorzitter. Alles viel vaak terug op hem. Ondertussen zorgen onze drie voetballende zonen voor een drukke agenda”, onthulde zijn vrouw Elke. Vincent Jagenau bewierookte initiatiefnemer Filip Schoefs: “Jij hebt zoveel volk op de been gebracht voor een verrassingsfeest en dat helemaal alleen. Jij bent een zeer geëngageerd man.” 

Sportschepen Patrick Jans was eind jaren 70 zelf speler bij Onbetong: “Onze stadsbuurt was indertijd een kweekvijver voor voetballend Tongeren. Onder meer de families Geukens en Depaifve hebben er leren sjotten. De familie Scheepers telde vijf zonen. Ze werden de ‘Daltons’ genoemd. Jef was de grootste. Hij werd vergeleken met Franz Beckenbauer, maar hij maakte meer carrière in het bestuur dan op het speelveld. Zijn lange pass kwam nooit aan en menige ruit is gesneuveld in de straat. Voorzitter was hij met verve. Jij laat de club niet verweesd achter.”

Jef nam ook de micro ter hand: “Deze club is meer levend dan ooit te voren. Ik blijf wel nog deel uitmaken van het bestuur, maar niet meer als voorzitter”, klonk het. ZVC Onbetong werd 47 jaar geleden opgericht door een aantal vrienden. Jef Scheepers senior (vader van Jef) was de eerste voorzitter in 1972. Binnenkort zal Onbetong Tongeren samensmelten met Panna Tongeren om zo uit te groeien tot een van de grootste zaalvoetbalclubs van België.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio