Kust verwelkomt 1,2 miljoen dagtoeristen tijdens paasvakantie

Print
Kust verwelkomt 1,2 miljoen dagtoeristen tijdens paasvakantie

Foto: carlo coppejans

De voorbije paasvakantie brachten ongeveer 1,2 miljoen dagtoeristen een bezoek aan de kust, meldt het toeristisch provinciebedrijf Westtoer op paasmaandag. Vooral de tweede week en het verlengd paasweekend waren voltreffers, klinkt het.

“De helft van de dagtoeristen kwam tijdens de laatste vijf zonnige dagen. In het paasweekend genoten zo’n 375.000 dagtoeristen van het mooi weer aan zee, de helft meer dan tijdens het paasweekend van 2018. Deze prachtige afsluiter van de paasvakantie is een opsteker voor de komende weekends van het voorseizoen”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Ook voor het verblijfstoerisme was de paasvakantie een goeie start van het toeristisch seizoen. De tweede vakantieweek en het paasweekend zijn de toppers. Dankzij het mooie weer noteerden de hotels veel lastminuteboekingen. De gemiddelde bezetting voor het verlengd weekend van Pasen bedroeg 85 tot 90 procent. Westtoer ziet wel nog groeipotentieel voor het eerste weekend en de midweeks van de paasvakantie.