Neos Borgloon op uitstap naar Mechelen

Print
Neos Borgloon op uitstap naar Mechelen

Foto: Johnie Vanhees

Borgloon - Een van de meest onderschatte historische steden in Vlaanderen is Mechelen, met de opmerkelijkste kathedraal van België als blikvanger. De stad van de manenblussers heeft op toeristisch vlak heel wat te bieden. Dat ondervonden de leden van Neos Borgloon tijdens hun uitstap naar de stad.

Sinds 1982 is er een zeer speciaal museum geopend in Mechelen, het Speelgoedmuseum. Het hoeven niet steeds schilderijen of andere kunstwerken te zijn, oud speelgoed uit onze kinderjaren of van onze grootouders kan ook mooi zijn. Het Speelgoedmuseum van Mechelen is wereldwijd gekend zoals in China, Amerika en Japan. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen is het speelgoedmuseum zeker een bezoek waard. Denk maar aan constructiespeelgoed als Meccano of Lego, wat vandaag nog steeds gebruikt word, de tinnen soldaatjes, de prachtige landschappen gemaakt met alle modellen van elektrische treinen, de verzameling teddyberen en zo veel meer. Sinds 1998 is het Speelgoedmuseum officieel erkend als museum.

In de brasserie van brouwerij Het Anker genoten de uitstappers van Neos van een middagmaal. Daarna was er voldoende gelegenheid om een terrasje mee pikken, wat gezien het mooie weer zeker succes had. Ook de monumentale kathedraal werd bezocht. De hoofdattractie van de dag was het bezoek met gids aan het tapijtenbedrijf De Wit. De Manufactuur van wandtapijten is wereldberoemd. De restaurateurs herstellen waardevolle wandtapijten met de hand. Mede dank zij de up-to-date reinigings- en conservatiesystemen krijgt De Wit opdrachten van de belangrijkste Europese en Amerikaanse musea en collecties. Zij behandelen de meest prestigieuze stukken van onder meer de vijf grootste musea en de belangrijkste privéverzamelaars ter wereld. Dit alles in het unieke historische kader van een gebouw uit de 15de eeuw, dat eigendom is van de Abdij van Tongerlo Bovendien heeft de Manufactuur een prestigieuze verzameling van antieke en moderne wandtapijten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio