COLUMN: Paasballon

Print
Houthalen-Helchteren - Kelly Loos schrijft een column over het dagelijkse leven in Houthalen-Helchteren.

We weten het allemaal, hoe de paaseieren in onze tuin belanden. De paasklokken vertrekken op tijd in Rome, om op Pasen vroeg in de ochtend hun eieren over de tuinen te strooien. Ze hebben één of ander goed ingebouwd veiligheidssysteem, waardoor de eieren vanop grote hoogte gedropt kunnen worden, zonder ook maar een barstje op te lopen bij hun landing in de tuin.

Voor delicatere eieren of ander paasgoed, wordt meneer de paashaas ingeschakeld. Maar sinds dit jaar twijfel ik eraan of het ministerie van Paaszaken ook andere middelen heeft ingeschakeld. Toen ik in de tuin ging kijken of de paasklokken en paashaas hun jaarlijkse eierdropping al hadden volbracht, zweefde er net een luchtballon voorbij. Een dikke, felgekleurde ballon die zich laag over de tuinen voortbewoog. En hoewel zelfs voor onze kinderen de magie van het hele gebeuren al verdwenen is, sprak die paasballon toch wel enigszins tot de verbeelding.

Intussen zijn de paasdagen alweer gepasseerd en zijn we midden in de lente beland. De paasvakantie is de start van een derde trimester met heel wat vrije dagen, waarin ieder hoopt op zalig mooi weer. Het is eveneens de periode van de communie- en lentefeesten. Ook wij hebben een vormeling dit jaar. En dus werd het zaterdag hoog tijd om eens foto’s te gaan maken voor de gelegenheid. Als locatie kozen we Kelchterhoef. Het was wel jammer dat we niet op de binnenkoer van de nu gesloten Abdijhoeve konden, maar er bleven gelukkig genoeg mooie achtergronden over. Onze fotograaf, die aan de andere kant van Limburg haar thuisbasis heeft, was blij verrast met het decor. Wij weten wel dat het er mooi is, maar toch is de neiging groot om hetgeen dat je goed kent slechts als ‘gewoontjes’ te aanzien. Soms is het goed om eens door een andere lens te kijken naar iets wat je als vanzelfsprekend beschouwt. Dat opent je blik.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio