Babykoorts stijgt wanneer prins Harry alleen opduikt tijdens paasviering: is Meghan Markle al bevallen?

Er doen al dagenlang geruchten, maar zondagochtend deed prins Harry nog olie op het vuur. De Britse royal daagde alleen op tijdens de traditionele paasviering, zonder zijn zwangere vrouw aan zijn zijde. Volgens heel wat mensen op sociale media zou dat wel eens kunnen betekenen dat zij elk moment kan bevallen. Anderen zijn er dan weer rotsvast van overtuigd dat prins Harry in dat geval zelf ook afwezig geweest zou zijn.

mrra

© AFP

Sinds Meghan een paar maanden geleden verklapte dat ze eind april, begin mei moet bevallen, hopen royaltyfans dat ’baby Sussex’ op 21 april het levenslicht ziet. Nu prins Harry alleen opduikt in de St. George’s Chapel, twijfelen heel wat kenners.

Sommige royaltywatchers zien het zo: de hertogin van Sussex is al een paar weken met zwangerschapsverlof, maar zou een traditionele viering niet missen als ze niet op het punt zou staan om te bevallen. Anderen vinden het dan weer een bewijs dat de baby nog op zich laat wachten. Harry is er immers wel, wat er volgens sommige Britse media op wijst dat de bevalling nog niet is begonnen.

Babykoorts stijgt

Dat het niet meer lang op zich laat wachten, staat vast. Meghans moeder Doria Ragland, met wie zowel de hertog als hertogin van Sussex erg close is, is al gespot in het Verenigd Koninkrijk.

Ook de agenda’s van verschillende leden van de koninklijke familie verklappen volgens Britse media het een en ander. Harry’s agenda is de komende tijd leeg, maar Charles en William hebben officiële reizen in het verschiet. De prins van Wales begint op 7 mei aan een reis door Duitsland, William is op 25 en 26 april in Nieuw-Zeeland.

Queen jarig

Naast Harry voegden onder anderen William, zijn vrouw Kate Middleton en prins Edward en zijn gezin zich zondag bij koningin Elizabeth voor de paasdienst. Hoewel de vorstin vele felicitaties kreeg voor haar verjaardag, wordt die pas in juni groots gevierd met een parade. Zondag viert Elizabeth haar verjaardag enkel in familiekring. Het eerbetoon dat jaarlijks plaatsvindt in Windsor is vanwege Pasen verschoven. De 21 salutschoten klinken nu maandag in het Engelse stadje.

© REUTERS