Lentefeest en palmwijding bij Samana Tessenderlo-Centrum

Print
Tessenderlo - Het was een zoektocht naar mooie palmtakjes, maar Samamna Tessenderlo-Centrum bracht ze tot ieders tevredenheid tot een goed einde.

Om 9 uur startte de eerste ploeg om de zaal in een feestelijke sfeer te zetten. Het podium werd mooi gedecoreerd met paashaas en bloemen en de tafels werden op hun paasbest geschikt. Erna had gezorgd voor veel palm, zodat die door de diaken kon gewijd worden.

Om 12 uur kwamen de eerste genodigden al binnen om een goed plaatsje te bemachtigen. Stipt om 14 uur kon Mia beginnen aan de verwelkoming en de bezinning. Omdat de dag nadien het palmzondag zou zijn, ging de bezinning over de laatste stappen naar Pasen toe en wat dat betekent in ons leven. De palm werd gewijd door diaken Jef Verhaegen en uitgedeeld aan de aanwezigen die er dankbaar gebruik van maakten.

Daarna kon de show beginnen door Con la Farina. Deze keer mochten de jarigen van verschillende maanden kiezen uit een hele lijst van woorden die geprojecteerd waren op een groot scherm. Achter elk woord schuilde de tekst van een bekend lied, zodat iedereen kon meezingen. Dan was het tijd om even op adem te komen om zo de lekkere kalkoenrollade met fruitsaus te smullen. Tijdens de lunch konden de leden naar foto’s op het scherm kijken uit verschillende activiteiten van de voorbije jaren.

Daarna volgde het tweede deel van de ontspanning met een verkleedpartij die kon tellen. Alles hebben ze uit de kast gehaald om de vergelijking te maken tussen 'man' en 'vrouw'. Ondertussen was het al bijna 17 uur, en dus tijd om af te ronden met een tas koffie en gebak. Zo de middag zat er weer op. Iedereen ging tevreden naar huis, samen met de wensen van een zalige Pasen. 

(Tekst van Linda Daniels, foto’s van Alfons eijckmans)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio