Kim Huybrechts wint met kleinste verschil op German Darts Grand Prix

Print
Kim Huybrechts wint met kleinste verschil op German Darts Grand Prix

Foto: BELGAIMAGE

Kim Huybrechts heeft zich na een remonte geplaatst voor de tweede ronde in de German Darts Grand Prix (PDC/ET 3/140.000 pond). In het Duitse München versloeg hij thuisspeler Dragutin Horvat met 6-5.

De 33-jarige Antwerpenaar, de voorbije maanden op zoek naar zijn beste niveau en ondertussen weggezakt naar de 27e plaats op de wereldranking, miste in de eerste leg enkele uitworpen, waarvan Dragutin gebruik maakte. De Duitser na een 2-0 voorsprong. Met een knappe 11-darter pakte Huybrechts zijn eerste leg. Nadat de vier volgende legs werden verdeeld, kwam Dragutin op een leg van de overwinning. ‘The Hurricane’ prikte echter een 124 uitworp weg en lukte vervolgens nog een 14- en een 13-darter voor de overwinning.

Huybrechts noteerde een gemiddelde van 93.47 per drie darts, maar benutte slechts 6 van de 25 uitworpen. Dragutin kwam echter niet verder dan een gemiddelde van 86.28, maar was met een checkoutgemiddelde van 38.46% wel de betere. In de tweede ronde neemt Huybrechts het op tegen de Engelsman James Wade (PDC 9), die vorige week zowel het Players Championship 13 als 14 won.

Uitslag eerste ronde:

Kim Huybrechts (Bel/27) - Dragutin Horvat (Dui)6-5