88 personen sporten mee tijdens Sport Anders! dag

Print

Foto: André Caubergs

Beringen - 88 personen met een beperking beleefden samen met 20 vrijwilligers van de Adviesraad Andersvaliden en de dienst Jeugd en Sport een dag vol sport op een andere manier. De adviesraad organiseerde deze sportdag voor andersvaliden al voor de tiende keer.

Zo'n 88 personen, van dagcentra of individuelen hadden zich ingeschreven voor de sportdag. Na de voorbereiding, waarbij men al een 8-tal jaar samenwerkt met de dienst Jeugd en Sport, werden de sporters in zevenn groepen verdeeld. Zo kon men met een doorschuifsysteem alternatief sporten met mega volkspelen, die voor hun motoriek en inzicht veel beter zijn, en aangepaste minigolfbanen. Ook konden de sporters lekker al dansend uit de bol gaan, poelbal spelen oftewel met allerlei ballen gooien en rollen of met een samenspel een kubus omver gooien.

Nieuw dit jaar was het verkeersparcours, dat men door het mooie weer buiten had kunnen opstellen. Uiteraard mocht ook de snoezelruimte niet ontbreken. Op het eind van de dag kon een tevreden André Caubergs, voorzitter van de Adviesraad Andersvaliden, terugblikken op een geslaagde dag. Een dankwoordje voor de 20 vrijwilligers van de Adviesraad Andersvaliden en dienst jeugd en sport konden zeker niet ontbreken. De sporters konden nog een laatste keer uit de bol gaan met swingende discomuziek in de cafetaria van de sporthal Koersel, waarna niets dan gelukkige mensen weer naar huis keerden.

Foto’s: André C, Jean B


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio